2020-03-24

Så här skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

“Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.
Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten har haft en dialog med bland annat Riksidrottsförbundet, och ger bland annat följande rekommendationer till den som ansvarar för idrotts- och träningsaktiviteter:

– Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

– Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig, och fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.

– Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.

– Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

– Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

 – Undvik trängsel exempelvis vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.”

Läs mer på folkhälsomyndighetens hemsida

2020-03-14

Corona covid -19 - Viktig information till våra medlemmar 

Klubben har beslutat att köra utomhusträning under perioden som gruppträningarna är inställda.

 

UTOMHUSTRÄNINGARNA startar den 16 mars men ”tjuvstartas” redan i morgon söndag kl. 12.00 med intervall träning som hålls av Arman och Jannis vid Görvelns skidbacke.

 

Från och med den 16 mars kommer vi köra fys- och konditionspass fem dagar i veckan där barn, ungdomar och vuxna från klubben är varmt välkomna. Passen leds av Jannis, Micho, Arman, Henke och Sofie. 

 

Dagar

Måndag kl.18.00–19.15

Tisdag kl.18.00–19.15

Onsdag kl.18.00–19.15

Torsdag kl.18.00–19.15

Söndag kl.12.00–13.15

 

Samling

Utanför klubben och ombytt senast kl.18.00

 

Kläder efter Väder OCH håll er uppdaterade på våra sociala medier ifall något pass flyttas alternativt ställs in.

 

Varmt välkomna!!

2020-03-12

VIKTIG INFORMATION gällande åtgärder som klubben kommer vidta för att hjälpa till att begränsa spridning av coronaviruset covid-19.
 

Som ni känner till måste vi alla tillsammans ta vårt ansvar och hjälpa till att begränsa smittspridningen i samhället. Vi måste skydda de som är i riskzonen samt stödja vår ovärderliga personal i sjukvården och äldreomsorgen. Därför har Järfälla Kampsport klubb beslutat att ställa in all gruppträning i två veckor. Detta gäller fr.o.m. nu i kväll.

Trots detta svåra beslut vill vi ge förutsättningar till träning för alla våra medlemmar. Vi vet att träning ökar vårt immunförsvar vilket i sin tur håller oss friska. Vi kommer därför träffas i helgen för att diskutera ev. utomhusträning i form av HIIT (High-intensity intervallträning), löpning och cirkelträning.

Mer information om detta kommer under helgen.

Vi vill också berätta att vi noga följer händelseutvecklingen kring covid-19 och kommer hålla er uppdaterade. Kontakta oss gärna om ni har frågor via mail eller våra sociala medier.

Tack för visad förståelse, stöd och ansvarskänsla 
 

Micho, Jannis med JKK Crew

©2020 JÄRFÄLLA KAMPSPORTKLUBB